Meyve suyu, konserve yiyecekler, yoğunlaştırılmış süt, sıvı şeker ve reçel benzeri şekerle ilgili bütün sıvıların yoğunluklarını ölçmede kullanılır.
Konsantre meyve suyu, yoğunlaştırılmış süt, sıvı şeker ve reçellerdeki şeker oranını ölçmede kullanılabilir.
Ankastre otomatik Sıcaklık telafi (ATC) sistemine sahiptir. Sıcaklık telafi aralığı: 10°C-30°C.
Yüksek çözünürlüklü Brix ölçeği bu model, düşük konsantrasyonlar için geliştirilmiştir. Bu aralık, meyve suları, alkolsüz içecekler, üzüm şarabı ve genel içeceklerdeki düşük yoğunlukları ölçebilir.
Konsantre meyve suları, yoğunlaştırılmış süt, sıvı şeker ve reçellerdeki şeker içeriğini ölçmek için kullanılabilir.
Balın üç genel indeksini ölçmek için geliştirilmiştir. Üç genel içerikler; şeker miktarı, baume ve su miktarıdır.